fbpx

MLM üzleti tárgyalások sikeréhez hasznos könyvek – 10XONE

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

TÁRGYALÁSTECHNIKA AZ MLM ÜZLETHEZ, AVAGY MIT CSINÁLJUNK, HA SZEMBEN ÜL AZ ÜGYFÉL

Az MLM üzletben is fontos, hogy tárgyalásaink sikerrel záruljanak

“A diplomácia nem egyéb, mint engedni, hogy mások azt csinálják, amit akarunk.”

Daniele Vare

Előző bejegyzésemben az üzletkötés területéről mutattam be könyveket, amik sikeresebbé tehetik a hálózatépítőt az MLM üzletben. Ez a blogbejegyzés pedig olyan könyveket mutat be, amik a tárgyalásokkal foglalkoznak, hogyan tudjuk az MLM üzletben is egy tárgyalásból a maximumot kihozni.

Ha hatékonyan tudunk tárgyalni, annak nem csak az MLM üzletben vesszük hasznát. Minden napi életünk is rengeteg apró tárgyalásból épül fel, ahol hatékonyabbak lehetünk ez irányú ismereteinknek köszönhetően.

Roger Dawson – Nyerő tárgyalási taktikák

Roger Dawson – Nyerő tárgyalási taktikák

Roger Dawson könyvében arra keresi a választ, hogyan tudjuk elérni, hogy a tárgyalás végén a másik fél is úgy érezze, hogy ő is nyert. Könyvében olyan technikákat, és taktikákat mutat be, amik hozzá segítenek minket a nyertes tárgyaláshoz.
A könyv nem arról szól, hogyan győzzük le, és használjuk ki a tárgyaló partnerünket, hanem segít benne, hogy felkészültek legyünk, és a tárgyalásokat eredményesen tudjuk lezárni. Alapvető tárgyalási technikák ismerete segít abban is, hogy ne tudják ellenünk használni, és kevésbé tudjon manipulálni a tárgyaló partnerünk.
Taktikákat mutat a tárgyalás nyitásához, a közép és a végjátékhoz. Bemutat több tárgyalási alapelvet, amit fontos ismerni, mert minden tárgyaláson érvényesek. Ad néhány tanácsot a nehéz tárgyalási problémák megoldására. Bemutatja a nyomásgyakorlás eszközeit, így felismerhetjük, ha tárgyalópartnerünk taktikai megfontolásból meg szeretne izzasztani minket. Megismertet a nyerő tárgyaló tulajdonságaival, beállítottságával és nézeteivel.

William Ury – Tárgyalás nehéz emberekkel

William Ury – Tárgyalás nehéz emberekkel

Ha sok emberrel tárgyalunk, akkor biztos, hogy lesznek köztük nehéz emberek is. Akikkel hiába viselkedünk normálisan, ők folyamatosan a „rosszabbik énjüket” fogják mutatni a tárgyalás során. William Ury a tárgyalások elismert szakértője a könyvében arra keresi a választ, hogy hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket, és a nehéz embereket.

A könyv elolvasásával tanácsokat kapunk ahhoz, hogy a tárgyalás végére az ellenségesen tárgyaló személyt a partnerünkké tudjuk változtatni. Megismerhetjük, hogy hogyan tudjuk lefegyverezni ezeket az embereket, és utána megváltoztatni a tárgyalási játszmát. Ha jól csináljuk, akkor a tárgyalás végére megkönnyítjük a másik félnek, hogy igent mondjon, és nehezére fog esni, hogy nemet mondjon nekünk.

Ha volt már nehéz tárgyalási helyzetünk, ahol nehéz emberrel tárgyaltunk, és nem tudtunk mit kezdeni vele, akkor érdemes elolvasni ezt a könyvet. Azt nem garantálja a könyv elolvasása, hogy utána minden ilyen tárgyalásunk sikeres lesz, de mindenképp jobban foglyuk tudni kezelni a nehéz helyzeteket, és a nehéz embereket.

Chester L. Karrass – A tárgyalási játszma

Chester L. Karrass – A tárgyalási játszma

A könyv írója a világ egyik legnagyobb tárgyalás-oktatási cégének, a Karrassnak az elnöke. Közismert mondása: „Az életben nem azt kapod, amit megszolgáltál, hanem amit tárgyalással elérsz.”

Könyvében a tárgyalási játszmát több szempontból mutatja be. Mitől lesz sikeres vagy vesztes számunkra egy tárgyalás? Milyen befolyásoló tényezők vannak? Bemutatja milyen a jó tárgyaló, és milyen különbségek vannak egyes szakmák tárgyalói között.

A könyvből megismerhetjük, hogy nagyobb a tárgyaló erőnk, mint gondolnánk. Milyenek azok az emberek, akik befolyásolnak, a rangok és szerepek szerepét. Bemutatja, hogyan érjük el, hogy mások velünk és ne ellenünk dolgozzanak.

A fentieken kívül bemutat stratégiákat, taktikákat, és intézkedéseket, amik hozzá járulnak ahhoz, hogy sikeres lehessen egy tárgyalásunk.

 

A KÖVETKEZŐ BEJEGYZÉS AZ EMBEREKKEL VALÓ BÁNÁS TÉMAKÖRBEN FOG KÖNYVEKET BEMUTATNI.

Emberekkel való bánás

[/av_textblock]
[/av_one_full]