fbpx

Az MLM üzlet és az unilevel kompenzációs terv – 10XONE

[av_one_full first]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Unilevel kompenzációs terv

Az unilevel kompenzációs terv előnyei és hátrányai

Az unilevel típusú kompenzációs terv az egyik legrégebbi típusú kifizetési modell az MLM üzletben. Ebben a típusú MLM modellben nincs korlátozás a szélességben, így első vonalunkra bármennyi hálózatépítőt szponzorálhatunk. Viszont mélységében a jutalék kifizetés korlátozott. Csak egy bizonyos mélységig fizetnek jutalékot, és általában a pozíciók közötti jutalékkülönbség kerül kifizetésre. Ilyen kompenzációs tervvel rendelkezik a TNI, Flavonmax és a YessPlus is.

Az unilevel egy könnyen érthető kompenzációs terv, amit könnyű megtervezni és hatékonyan építeni. Ez a típusú MLM rendszer azokat díjazza inkább, akik maguk is MLM csapatot építenek, mert szélességében bármekkora a kifizetés, mélységében viszont korlátozott, így ha magas jutalékot szeretnénk nem elég megvárni, hogy majd valaki a mélységben csapatot építsen. Célszerű a hozzánk minél közelebb lévő hálózatépítőket segítenünk a sikerben, és megtanítani nekik a hálózatépítést. A pozíciók között jutalék különbségek előre meghatározottak, így jól tervezhető, hogy különféle teljesítményekkel, mekkora eredményt tudunk elérni. Ahhoz, hogy az MLM csapatunk után jutalékot kapjunk elég 1 vonal is, viszont ennek meg van az a kockázata is, hogy ettől az egy MLM csapattól / MLM vezetőtől függ a jutalékunk, ezért célszerű, hogy több lábon álljunk.
Az unilevel marketing terv hátránya viszont, hogy minél lentebb van valaki a vonalunkon, annál kevesebb jutalékot kapunk utána. Ebből következik az is, hogy nem éri meg alsó vonalaink alá hálózatépítőket betenni, és anyagilag is annál kevésbé éri meg segíteni a hálózatépítőt, minél lentebb van az MLM hálózatban.
Amennyiben unilevel típusú az MLM hálózata, célszerű a felső vonalait építeni, és őket képeznie, mert elsősorban utánuk, és az alattuk lévő hálózatépítők után bizonyos szintekig fog jutalékot kapni az ilyen típusú MLM hálózatokban.

A következő alkalommal a bináris kompenzációs terv kerül bemutatásra

[/av_textblock]
[/av_one_full]