fbpx

GINOP 3.2.2. – 3.HUMÁN ERŐFORRÁS MENEDZSMENT ÉS BÉRSZÁMFEJTÉS

[av_section min_height=’50’ min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=’http://localhost/wordpress/wp-content/uploads/2017/07/webdesigner.jpg’ attachment=’1768′ attachment_size=’full’ attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_enable=’aviaTBoverlay_enable’ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=’#444156′ overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av_element_hidden_in_editor=’0′]
[av_textblock size=” font_color=’custom’ color=’#ffffff’ admin_preview_bg=”]

HUMÁN ERŐFORRÁS MENEDZSMENT ÉS BÉRSZÁMFEJTÉS

[/av_textblock]
[/av_section][av_submenu which_menu=’custom’ menu=’10’ position=’center’ color=’main_color’ sticky=’aviaTBsticky’ mobile=’disabled’]
[av_submenu_item title=” link=’manually,http://’ linktarget=” button_style=”]
[av_submenu_item title=” link=’manually,http://’ linktarget=” button_style=”]
[/av_submenu]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

GINOP 3.2.2. – 3.Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés

[/av_textblock]
[/av_one_full][av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Mi a humán erőforrás menedzsment?

A cég legfontosabb erőforrásainak olyan módon való irányítása, hogy folyamatosan, a lehető legalacsonyabb költségen álljon rendelkezésre.

Miért szerepel a GINOP 3.2.2 pályázaton?

Bérszámfejtés
A bérszámfejtés automatizálása szintén az egyik legkorábban megjelent vállalati informatikai megoldás.
A bérszámfejtés első ránézésre – a szabályozási háttér miatt – bonyolult, de egyébként akár egyetlen fejlesztővel is jól automatizálható.
A bonyolultság inkább a törvényi változások sebességéből illetve az időnkénti változások jellegéből származik.
Viszont: bérszámfejtéssel – azzal, hogy jól számoljuk ki a bért és a járulékokat – még önmagában nem lehet csatát nyerni.
Emberi erőforrás gazdálkodás
Ma már azt mondhatjuk: az ősidők óta. De legalább az 1970-es évek óta, biztosan.
Alkalmazotti elégedettség növelése
Ma már azt mondhatjuk: az ősidők óta. De legalább az 1970-es évek óta, biztosan.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Miben jobb a 10xONE az emberi erőforrás-kezelés és bérszámfejtés esetén?

Kezdjük a rossz hírrel: a 10xONE-ban nincsen bérszámfejtés.
Miért?
Mert rengetege bér-szoftver található a piacon. Mi abban hiszünk hogy olyan megoldásokat kell szolgáltatnunk, fejlesztenünk, amik önmagukban sokkal jobbak mint bármelyik versenytársunk hasonló megoldásai. Úgy láttuk hogy a bérszámfejtésben önmagában nehéz újat nyújtani.
DE: mégis van olyan terület, ahol a 10xONE újat, többet nyújt.
Ezek:
Erőforrások és idő-ráfordítás tervezés és jelentés és átadás bérszámfejtés számára: minden ember, kolléga a 10xONE-ban emberi erőforrásként szerepel: ez azt jelenti, hogy naptárral és terv és tény költségekkel rendelkezik – ezzel látványosan, jól látható módon lehetséges a munkaidő-gazdálkodás.
Azaz a munkaidő tervezhető és gyűjthető is, majd a tény munkaidő átadható a bérszámfejtési rendszernek.
Motivációs és egyéb bérelemek kezelése és átadása bérszámfejtés számára: a 10xONE képes a “nem standard”, azaz a munkaerő motivációjához kapcsolódó egyedi bérelemek kezelésére, sőt, kiszámítására is. Ez azt jelenti, hogy a cég egyedi motivációs elemeit kezelni tudjuk: azok kiszámításra kerülnek, majd ezt követően átadásra kerülnek a bérszámfejtési rendszernek. Ezzel pont azt a területet kezeljük jobban, ami a legtöbb standard bérszámfejtési rendszerből kimarad.
Egyedi jelentések mind az idő- mind pedig az egyéb bérelemek kapcsán ún. pivot-táblákban, melyek egyedileg változtathatóak, testre szabhatóak – akár a végfelhasználó részéről is.
Ebben vagyunk mi egyediek.
Amiben még egyediek vagyunk:
Felvétel és elbocsáltás folyamat szabályozása és kezelése: Nem csak a létező munkatársaidat, hanem a felvételt és elbocsáltás folyamatát is követhetővé tesszük: interjú-kérdések, jelölt adatok és ezek követése. Az elbocsáltás költségének és kockázatának csökkentése a folyamat szabályozottabbá tételével.
Amiben még egyediek vagyunk:
-nem csak az emberi erőforrás-gazdálkodást, hanem minden mást is adunk mellé – szinte mindenünk megvan, ami az emberi-erőforrás-gazdálkodáson túl kell.
Így valóban a teljes céget, sőt annál többet is – le tudod fedni – akár az összes folyamattal.

A 10xONE megfelelése a GINOP 3.2.2-nek

100%

1. CAFETERIA (BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK KEZELÉSE)
Célja a választható béren kívüli juttatások kezelésének egyszerűsítése. A rendszer tegye lehetővé:

  • választható béren kívüli juttatások kezelését a vállalatok eltérő igényének megfelelően,
  • adatok exportálását a bérszámfejtő rendszerbe
A 10xONE megfelel: IGEN
2. MUNKAKÖR NYILVÁNTARTÁSOK
Célja a munkakörök egységesítése, a munkavállalói felelősségi körök nyomon követhetősége. A rendszer tegye lehetővé az egyes munkavállalókhoz feladatok, felelősségek, hatáskörök rendelését, valamint a munkaköri leírások csatolását.
A 10xONE megfelel: IGEN
3. DOLGOZÓI ALAPADATOK NYILVÁNTARTÁSA
Célja a munkavállalók személyi és munkaügyi adatainak kezelésével járó alapadatok adminisztrációja.
A rendszer tegye lehetővé

  • személyes adatok;
  • előző munkahelyek;
  • iskolai végzettségek és szakképzettségek, tudományos fokozatok, tanfolyami képzések, nyelvtudások, nyelvvizsgák;  orvosi vizsgálatok,
  • fegyelmi intézkedések – kitüntetések,
  • tanulmányi szerződések,
  • jogviszony adatok,
  • szervezeti, munkaköri paraméterek, besorolási adatok kezelését.
A 10xONE megfelel: IGEN
4. MUNKASZERZŐDÉS-KEZELÉS
Célja az érvényben lévő és archív munkaszerződések kezelése. A rendszer tegye lehetővé a munkaszerződések változásainak követését
A 10xONE megfelel: IGEN
5. TÖRVÉNYI KÖTELEZETTSÉGEK TELJESÍTÉSE
A támogatott vállalkozás ezen rendszer vagy modul segítségével teljesíti az előző 1-4. pontokban felsorolt, ahhoz kapcsolódó munkavállalókkal kapcsolatos törvényi kötelezettségeit.
A 10xONE megfelel: IGEN

[/av_textblock]
[/av_one_half]